Voorjaarscontrole

Ons bijenseizoen is weer van start gegaan. Door het mooie warme weer konden we de voorjaarscontrole uitvoeren. Dus alle kasten doorlopen om te kijken of er werksterbroed aanwezig is. Zo ja, dan is de koningin aanwezig en aan de leg.

In 6 van de 7 kasten was dat het geval en zagen we de koningin ook lopen. In de 8e kast geen broed, geen koningin. Helaas. Dus die kast met alle bijen op een andere kast gezet om ze samen te voegen. Zo maken wel er 1 sterk volk van.

Op 2 van de kasten al de eerste honingkamers gezet, want die zaten al zo vol bijen en deels verse nectar, dat dit al kan.

MariseVoorjaarscontrole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.